Kakkerlak

Kakkerlakken komen zeer algemeen voor in de werk- en leefomgeving. Ze komen vaak mee met producten en goederen uit warme landen. Kakkerlakken zijn dragers van schimmels en bacteriƫn die ziektes kunnen overbrengen, daarnaast bevuilen ze hun omgeving met hun uitwerpselen. De geur van deze beestjes is zeer onaangenaam.

Wering

Een goede hygiƫne is de basis voor een goed plan om kakkerlakken blijvend te weren uit uw omgeving! Daarnaast helpt een goede ingangscontrole van ingebrachte goederen en producten het probleem buiten de deur te houden. Het is zaak deze twee maatregelen regelmatig en grondig uit te voeren, want kakkerlakken kunnen zich zeer snel vermeerderen.

Bestrijding

Een ongediertebestrijder gaan eerst een grondige inventarisatie maken van de overlast en stellen vervolgens een bestrijdingsplan en een beheersplan op. Vroeger werd een bestrijdingsvloeistof aangebracht in naden en kieren en moesten mensen een aantal uren uit de te behandelen ruimtes wegblijven. Een specialist gebruikt tegenwoordig een gel die geen gevaar oplevert voor mensen. De gel trekt de kakkerlakken aan en doodt ze.

De drie meest voorkomende kakkerlakken in Nederland zijn: Duitse, Amerikaanse en Oosterse kakkerlak.